САСТАНАК СА РОДИТЕЉИМА БУДУЋИХ ПРВАКА

У четвртак, 25.маја 2023.г, са почетком у18 часова, у холу школе, одржан је састанак са родитељима будућих ученика првог разреда.

Састанак је водила педагог Милица Војић Марковић, а присуствовале су и учитељице које ће од септембра водити одељења првог разреда: Весна Урошевић, Јелена Петровић, Дивна Гентић, Вера Нинковић и Данка Трипковић.

Пре самог предавања и разговора, родитељи су погледали изложбу о едукацији једног броја наших наставника и учитеља у Италији и Португалији, у оквиру програма Erasmus, у коме учествује наша школа.

Педагог је припремила кратко предавање о припреми деце за полазак у школу, о изазовима за породицу, родитеље и само дете, о томе како да родитељи, кроз игру и разговор, охрабре дете и са њим проведу лето у лепим и заједничким активностима које ће бити увод у школски живот. Она је дала информације о свим активностима школе које су везане за прваке, попут „Мале школе“, приредбе, а онда и смене у коју ће ићи прваци.

У лепој и опуштеној атмосфери, педагог је одговорила на постављена питања.

Овакви састанци су веома значајни, јер не само да информишу родитеље, него и почињу да граде сарадњу и поверење између школе и родитеља, која ће се само унапређивати током осам година.