РОДИТЕЉСКИ САСТАНАК СА РОДИТЕЉИМА СВИХ ЧЕТВРТАКА

У среду, 24.маја 2023.г.,са почетком у 18 часова, у холу школе, одржан је заједнички родитељски састанак родитеља свих ученика четвртог разреда у матичној школи са педагогом Милицом Војић Марковић и учитељима који изводе четврти разред:Весном Урошевић, Дивном Гентић, Вером Нинковић и Данком Трипковић.

Пре самог састанка, родитељи су погледали изложбу коју је опремио и поставио школски Erasmus тим, а односи се на наш први пројекат који је управо завршен угледним часовима и радионицом.

Педагог је припремила кратко предавање о узрасним карактеристикама деце у овом периоду у коме се дешавају нови изазови преласком у пети разред.

Oбјаснила је како школа прати те изазове и излази у сусрет потребама деце и родитеља, који све тимови и групе за подршку функционишу и како, да ППслужба у новембру спроводи истраживање које се односи на адаптацију петака. Дала је све информације о сменама, броју одељења у свакој од смена и позвала родитеље да, ако имају потребуда дете буде баш у некој посебној смени због породичне динамике, то пријаве учитељу.

Затим је било речи о безбедности деце у школи, о раду Тима за заштиту ученика од ДНЗЗ, о превенцији и активностима школе у борби против вршњачког насиља. 

Састанку је присуствовало преко 110 родитеља. 

Показало се да је ово добар начин да родитељи на време добију све информације, како би прелазак ученика у други циклус образовања текао без стреса.