ЗАВРШНО ВЕЧЕ НАШИХ ЕКОЛОШКИХ АКТИВНОСТИ

Током целе школске 2021/22.г. Ученички парламент, Вршњачки тим и „Чувари природе“  су вредно радили на оплемењивању и унапређењу свог животног окружења. Ово вече је било вече сумирања резултата, који нису ни мали, ни неважни, било је то вече захваљивања пријатељима са којима смо све ово постигли и без којих све ово не би било исто.Формирати „Парк пријатељства“ , посадити 139 садница дрвећа и жбуња, уз јесење бојење и сређивање жардињера, сађењем парковских трајница, без пријатеља није могуће!!!

          Зато смо припремили леп програм у коме су учествовали наши другари који дивно свирају, певају, плешу, пишу поезију којом нас позивају да размислимо „О својој планети“ и да „Не прљамо, јер немамо изговор“….

Затим смо поделили захвалнице Јовану Грујићу, представнику „ЕКО ГЕРИЛЕ“ који је започео акцију, Небојши Анићу и Драгану Недељковићу,  инжењерима хортикултуре који су осмислили како ће да изгледа наш парк  и које ћемо саднице садити, професорима праксе и момцима из Пољопривредне школе ,који су радили са нама по цео дан, инжењерима шумарства Драгићу Томићу, Александру Манојловићу и, Миодрагу Николићу  и Нади Нешковић , професорки биологије из Ваљевске гимназије, нашим саветницима на овом дугом и неизвесном путу. И наравно, представницима медија,  Дарији Ранковић, Марији Петровић , Слађани Васиљевић и Снежани  Крунић, које су писале о нашем раду и мотивисали друге да следе наш пример.

Јер, тек када све школе и друге организације прихвате своју одговорност за наш град и нашу планету, ми смо постигли свој циљ!

          Ово вече отворили смо и изложбу фотографија  којом смо још једном, све присутне подсетили на наш рад у трансформацији нашег дворишта у дивни парк.

         Наравно, када се пријатељи сретну, вече се заврши у неформалном и опуштеном тону са жељама да се убрзо поново сретнемо и радимо заједно…