Трибина „Здрава исхрана и последице неправилне исхране“

У оквиру обележавања Недеље здравља, чланови биолошке и хемијске секције су данас у холу наше школе организовали трибину посвећену здравој исхрани. У првом делу трибине, уз одговарајућу  презентацију, говорило се о важности здраве исхране и последицама неправилне исхране. Истакнуто је да је нездрава храна она којој недостају важне хранљиве материје, а замењују је производи, који изазивају зависност са штетним ефектима. Резултати тога су поремећаји у исхрани који доводе до разних обољења.

У другом делу трибине, хемијска секција је приказала презентацију „Адитиви у исхрани“. Присутнима је објашњено шта су адитиви и како делују на наш организам, напомињући да је важно да се приликом одабира производа пажљиво читају декларације, као и коју храну на тржишту треба избегавати. Циљ трибине је едукација ученика о важности правилне исхране и усвајање здравих навика, као што су редовна физичка активност, које ће бити од значаја за њихов правилан раст и развој.

Трибину су припремиле и реализовале ученице осмог разреда: Анђелка Костадиновић, Катарина Рајевић, Наталија Васиљевић, Ива Павловић, Ана Филиповић, Неда Букарица, Нина Ристић и Теодора В. Спасојевић са својим наставницама биологије и хемије. У разговору са присутнима на трибини закључено је да је тема била интересантна и поучна.