НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИЈАДА ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

03. јуна 2023. год. у Београду одржано је Републичко такмичење „НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИЈАДА ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ“, на коме су учествовале ученице 7. разреда наше школе, Милица Милићевић и Хана Бошковић.

Милица Милићевић добитница је сребрне медаље (II место) са истраживачким радом на тему „Декарбонизација – како смањити емисију СО2 у атмосфери “, док је Хана Бошковић добитница бронзане медеље (III место) са истраживачким радом на тему „Отпад као извор обновљиве енергије“.

Организатори „НАЦИОНАЛНЕ ОЛИМПИЈАДЕ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ“ су Регионални центар за младе таленте Никола Тесла Београд и Географски факултет, Универзитета у Београду, под покровитељством Министарства просвете и образовања, као и многих међународних организација које се баве очувањем здраве животне средине.

Импозантна чињеница је да је на првом нивоу такмичења учествовало 236 ученика основних и средњих школа. Најуспешнијих 30 је изборило пласман на Републички ниво, међу којима су се свакако издвојиле наше ученице Милица и Хана.

Такође је уприличена и свечана додела медаља и награда свим најбољим такмичарима у протеклој години који су постигли изванредне резултате како на домаћим, тако и на међународним такмичењима у свим научним дисциплинама.

Свакако треба изразити велику захвалност Регионалном центару за младе таленте Никола Тесла из Београда за пружање подршке ученицима и омогућавање учешћа на свим такмичењима и међународним Олимпијадама.

Са великим ентузијазмом очекујемо наредну такмичарску годину и надамо се да ће бити успешна као и ова, ако не и успешнија.

Ана Вучићевић, наставник информатике