ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

Ученици осмог разреда наше школе имали су прилику да посете Ваљевску гимназију 26. септембра када се обележава Европски дан језика. Овај дан се обележава од 2001. године и има значајну улогу у прихватању језичке различитости.
Ученике су водиле наставнице немачког језика Јелена Рајовић и Биљана Ристовић и наставница енглеског језика Марија Бељић .
Приредба је почела представом ,,Hotline” која је одиграна на немачком језику. Затим су ученици рецитовали на страним језицима као што су турски, енглески, руски и немачки језик. Имали смо прилику и да одслушамо песму које су две ученице отпевале на немачком и француском језику. Након тога ученици су се опробали у друштвеним играма везаним за језик. Кроз квиз знања о Великој Британији ученици су
могли да провере своје знање и освоје награде. У библиотеци су били поређани тематски столови а сваки је био предвиђен за други језик. Ученици су се такмичили у француском, руском, шпанском, енглеском и српском језику. Најуспешнији су награђени књигама. Цео програм водиле су бивше ученице наше школе Јелена Ђурђевић и Леа Белић.