Информација за родитеље будућих првака

Заказног тестирања за будуће прваке, за сада неће бити. Чекамо даља упутства ресорног министарства. Све информације ће одмах бити постављене на сајт школе.

Распоред писмених и контролних вежби

Распоред писмених задатака и контролних вежби у току школске године можете погледати на слици.

DSCN4975

Важно обавештење за родитеље

Голуx ИТ Едуцатион, као покретач иницијативе "Србија, земља технолошких иновација”, а која се ослања на програме подизања запошљвости младих у Републици Србији, развио је онлине еЛеарнинг платформу, за децу узраста од 5. до 8. разреда основне школе. Платформа представља својеврсну револуцију у учењу јер омогућава полазницима да уче онлине од куће, у било ком тренутку. Целокупан програм је потпуно прилагођен нивоу разумевања и формалног и неформалног предзнања деце овог узраста. Припремили смо курс програмирања за основце, са циљем да полазници савладају основна знања и вештине из области програмирања и ИТ технологије чиме ће повећати своје шансе за посао у овој индустрији као и могућности за рано финансијско осамостаљивање. Уз вештине програмирања и коришћење најмодернијих ИТ алата, деца ће стећи и генералне компетенце попут аналитичког и креативног мишљења, стратешког решавања проблема, што ће им бити вишеструко корисно током даљег школовања. Платформа Гит Кидс ће временом обухватати и курсеве из области маркетинга, дизајна, математике, физике и разних других области које прате развој ИТ индустрије.

Текст за родитељски састанак можете погледати овде

Подигнимо ниво ИТ знања (кликните овде)

Најчешћа питања погледајте овде

Обавештење за родитеље и ученике

Важно обавештење за родитеље и ученике

У време врло широке дигитализације друшзва Министарство просвете,науке и технолошког развоја, Уницеф,ужички центар за права детета и теленор су направили  водич за безбедно коришћење Интернета  под називом "безбедан интернет за целу породицу". Погледајте  на: 

https://digitalni-vodic.ucpd.rs/

 

Обавештење о припремној настави

Припремна настава за полагање завршног испита одржава се у терминима по распореду који су ученици имали у току школске године.

Полазак у пети разред

Презентацију о адаптацији ученика у 5 разред можете погледати овде

Обавештење за родитеље деце која полазе у први разред у шк.2019/20г.

ЗБОГ ПРОДУЖЕТКА РАСПУСТА ТЕРМИНИ ЗА ПРИЈАВУ ШКОЛИ СЕ МЕЊАЈУ: МОЖЕТЕ СЕ ЈАВИТИ У ШКОЛУ СВАКОГ РАДНОГ ДАНА, ОД 25.2.-9.3. У ТЕРМИНУ ОД 9-18 Ч.

ДИРЕКТОР ШКОЛЕ

Огласна табла

Како се и на основу чега врши упис ученика у средњу школу можете погледати овде

Информације о датумима полагања пробног и завршног испита можете погледати овде

Најава активности за следећу седмицу "ПОЧИЊЕ ОДБРОЈАВАЊЕЕЕЕ"

Програм обележавања недеље уочи Нове године од 24-29.12.2018. године у ОШ "Андра Савчић" можете погледати овде

Тест професионалних интересовања

У ОШ "Андра Савчић" педагошко-психолошка служба  са свим ученицима осмог разредау децембру и јануару увек ради тест професионалних интересовања,као део укупних активности на професионалном информисању ученика и њихових родитеља. Током друге половине децембра  урађено је тестирање ученика и започеће се други део активности, а то је информисање ученика, сваког појединачно, о резултатима тестова које су урадили, као и саветовање о упису у средње школе. Позивамо све родитеље  осмака, да, ако желе и сматрају да би им таква помоћ била од користи, дођу у педагошко-психолошку службу.

Информација за ученике и родитеље

ОБАВЕШТЕЉЕ О ДОСТУПНОСТИ  СЕРИЈАЛА "ТИ ОДЛУЧИ"

На сајту WWW.TIODLUCI.RS родитељи и ученици могу добити сигурне информације о превенцији и контроли хроничних незаразних болести. Серијал се састоји од 32 тв формата, 2 тв спота и 8 анимираних филмова едукативних садржаја. Учимо децу да брину о свом здрављу!

ПРЕДАВАЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ 1-4.РАЗРЕДА

За ученике 1-4.разреда  наше школе организована су  четири предавања на тему очувања здравља и личне хигијене. Предавач је била славица филиповић,из дома здравља, служба поливалентне патронаже,иначе наш дугогодишњи сарадник. После  квалитетне презентације ,која је заинтересовала ученике ,гђа филиповић је одговорила и на њихова бројна питања. Још једном се показало колико је важно  разговарати са децом на ову тему! Надамо се да ће бити још овако добрих и поучних предавања!

Информација за родитеље и ученике трећег, петог и седмог разреда

Важну информацију за родиље и ученике трећег, петог и седмог разреда погледајте овде

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉСКЕ САСТАНКЕ

Родитељски састанци поводом поделе књижица и сведочанстава

За ученике 1-7 . разреда ће бити у четвртак , 28. 6. 2018.г., према

следећем распореду:

Црвена смена - у 17 часова

Плава смена - у 18 часова

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ 5-8 .РАЗРЕДА

Расподела одељења петог разреда и подела распореда је

У петак, 31.8.2018.г. У 9 часова у холу школе;

 

ПОДЕЛА РАСПОРЕДА :

ШЕСТИ РАЗРЕД - 31.8. 2018.Г. У 10 ЧАСПВА

СЕДМИ И ОСМИ РАЗРЕД  - 31.8. 2018.Г. У 11 ЧАСОВА

ОБАВЕШТЕЊА ЗА РОДИТЕЉЕ УЧЕНИКА ПРВОГ РАЗРЕДА

"МАЛА ШКОЛА " ће бити организована 30. и 31. августа 2018.г.

Свечани пријем првака је у холу школе,3 0.8.тг. у 9 часова!

Родитељски састанци

РОДИТЕЉСКИ САСТАНЦИ, ПОВОДОМ ИНФОРМИСАЊА О РЕЗУЛТАТИМА И НАПРЕДОВАЊУ УЧЕНИКА НА КРАЈУ ТРЕЋЕГ ТРОМЕСЕЧЈА, БИЋЕ ОРГАНИЗОВАНИ У ПЕТАК, 30-3. ИЛИ  10-11-4-2018.Г.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОСМОГ РАЗРЕДА

У ПЕТАК,13.4.2018.Г. У 12 ,00 ЧАСОВА  БИЋЕ СПРОВЕДЕНО ПРОБНО ТЕСТИРАЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ,А У СУБОТУ 14.4.2018.Г. У 9,00 ЧАСОВА ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И У 11,30 Ч. УЧЕНИЦИ ЋЕ РАДИТИ КОМБИНОВАНИ ТЕСТ. (БИОЛОГИЈА, ХЕМИЈА, ФИЗИКА, ИСТОРИЈА, ГЕОГРАФИЈА). ПО ЗАВРШЕТКУ  ТЕСТА ИЗ МАТЕМАТИКЕ  УЧЕНИЦИ ЋЕ АНОНИМНО ПОПУЊАВАТИ УПИТНИК. РОДИТЕЉИ ОСМАКА ЋЕ У ПЕТАК,30.3.2018.Г.  ДОБИТИ ПИСАНО ОБАВЕШТЕЊЕ ОД ШКОЛЕ  О СВИМ АСПЕКТИМА ПРОБНОГ ЗАВРШНОГ ИСПИТА-  ИНФОРМАЦИЈЕ СУ ПОДЕЉЕНЕ УЧЕНИЦИМА. МОЛИМО РОДИТЕЉЕ ДА ПОТПИШУ ИНФОРМАЦИЈЕ И ВРАТЕ ИХ ОДЕЉЕНСКОМ СТАРЕШИНИ.

Трибина за ученике и родитеље у Горњој грабовици

22.12.2017.г. У Горњој грабовици су одржанетрибине за ученике и родитеље. Најпре су чланови ученичког парламента Анђела Весић,уч.8-4 и Милан Тошић,уч.7-2припремили и реализовали презентацијуо дигиталном насиљу. У другом делу посете педагог Милица Војић Марковић је представила родитељимапревентивне активности против насиља,алии мере које се спроводе,по протоколу,када до насиља дође. Педагог и директор су одговарали на питања и коментаре родитеља. Ово је била једна јако успешна сарадња,како са ученицима,тако и са родитељима.

Додатне информације